Zimbabwe hoogste maïsproductie sinds 1984 met Pfumvudza

28 juli 2021 Rene Braakman 0 Comments

In het Nederlands Dagblad van 28 juli schrijft Michiel Rozema, voorzitter van Foundations for Farming Nederland dat de boeren in Zimbabwe die de zogenaamde “Pfumvudza” methode hebben toegepast meer dan 5 ton mais per hectare produceren dankzij deze Foundations for Farming methode.

Zoals we vorig jaar in juli al melden in een nieuwsbericht zijn in totaal zijn door Foundations for Farming samen met de overheid van Zimbabwe 1,8 miljoen boeren getraind, waarbij ze de opdracht kregen om drie percelen in te zaaien: twee voor zichzelf, en één voor de nationale voedselreserve. Het geheim achter het succes van Pfumvudza is dat aangetoond wordt dat een heel klein stukje land voldoende opbrengt. Op basis van de gelijkenis van de talenten is de boodschap: klein beginnen, en als je trouw bent met weinig, zal God eraan toevoegen.

Om het artikel terug te lezen in het Nederlands Dagblad klik hier.

 

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.