Bananen en ananas zijn geoogst

Posted on: August 18, 2021 Posted by: Rene Braakman Comments: 0

Bananen en ananas zijn geoogst

In de demotuin in Oeganda is een zogenaamde bananencirkel aangelegd, dat is een groot gat in de grond wat helemaal gevuld wordt met organisch materiaal. Op het moment dat dit materiaal begint te composteren komt er veel voeding vrij waardoor de bananen goed groeien. Dit heeft ervoor gezorgd dat het team al veel grote trossen bananen heeft mogen oogsten.

Onder de bananen zijn ananasplanten gezet, die houden van een beetje schaduw. Ze groeien heel goed ondanks de droogte omdat ze diepe wortels hebben en in de schaduw staan. Inmiddels heeft het team diverse grote en zoete ananassen geoogst. With joy!

 

 

 

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *