Oeganda 42 dagen in lockdown

Posted on: July 14, 2021 Posted by: Rene Braakman Comments: 0

Oeganda 42 dagen in lockdown

De Corona heeft Oeganda bereikt en alles is in lockdown. Een ramp voor de mensen daar. Niet zozeer vanwege de Corona maar vanwege de honger die het brengt. Een van de locale mensen schrijft aan me; “ik kan niet meer voor mijn gezin zorgen, er is geen eten meer omdat alles in lockdown is. Ik heb geen oplossing, ik zit, ik denk en ik zie geen oplossing. Het werk dat ik had is opgehouden. Zo kan ik niet voor mijn gezin zorgen. Hoe moet het verder?”

 

Het was al belangrijk dat de mensen getraind worden in het zelfstandig telen van groenten zodat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien en dat wordt alleen maar urgenter. Ook de klimaatverandering begint zichtbaar te worden nu de regen lang uitblijft. We zijn daarom druk bezig om het trainingsgebouw helemaal af te maken en in te richten. Het gebouw is inmiddels klaar met uitzondering van het schilderen en inrichten ervan. De trainingen zijn al in het gebouw gegeven. Vanwege de voorschriften voor de Corona kunnen nu alleen mensen één op één worden getraind. Hoe moeilijk het ook is, we gaan door met het bemoedigen en trainen van de mensen.

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *