Malawi bereiken met Foundations for Farming

Posted on: April 14, 2021 Posted by: FfF NL Comments: 0

Malawi bereiken met Foundations for Farming

Het afgelopen jaar heeft ook Malawi te kampen gehad met de Covid-pandemie. Lange tijd zijn de scholen gesloten geweest, en in het verlengde daarvan hebben ook trainingen vanuit het Maluwa training centre stil gelegen. De teams zitten echter niet stil. De gedwongen pauze heeft ruimte gegeven om verder na te denken over doelen op de langere termijn. Een van die doelen is om het hele land Malawi te bereiken met FfF.

Met een bijdrage vanuit EO Metterdaad kunnen we investeren in de toekomst van FfF in Malawi. We doen dat in een samenwerking tussen vier locaties waar FfF wordt toegepast en onderwezen: ‘ons eigen’ Maluwa Ministries bij Zomba in het zuiden, Kusintha Farm bij Mzuzu in het noorden, Stand as One Talandira bij Lilongwe in het midden van het land, en de Crown Stewardship School in Blantyre die een coördinerende rol speelt voor FfF in heel Malawi.

Elk van de locaties kent zijn eigen accenten en behoeften, maar gezamenlijk werken ze eraan om systematische armoede in Malawi te doorbreken. De FfF-aanpak hierbij is om landbouw te gebruiken als middel tot bestaanszekerheid, maar ook als illustratie hoe vertrouwen op Gods voorzienigheid de basis is om tot heling te komen op alle terreinen van het leven.

Nieuwe keukenapparatuur voor de Crown Stewardship School

Voor de Crown Stewardship School, die onder meer een uitgebreid trainingsprogramma aanbiedt voor wie FfF-trainer wil worden, is een nieuwe keuken nodig. Daarnaast is de CSC eerst verantwoordelijke voor de landelijke ‘Champs’ conferentie en verzorgt het de administratie voor meerdere projecten. Voor al deze uitgaven is geld nodig. In Mzuzu en Talandira worden FfF-trainingscentra opgebouwd waarvoor onder meer klaslokalen, sanitaire voorzieningen en watervoorziening nodig is. In Maluwa, waar ons trainingscentrum al helemaal op orde is, kunnen extra groepen uit meerdere dorpen aan het tweejarige trainingsprogramma gaan meedoen.

We zijn blij dat we zo kunnen bijdragen aan de voortgang van Gods koninkrijk in Malawi.

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *