In memoriam: Group village head Maluwa

Posted on: March 10, 2021 Posted by: FfF NL Comments: 0

In memoriam: Group village head Maluwa

Vanuit Malawi heeft ons het droevige bericht bereikt dat group village head Maluwa is overleden aan de gevolgen van corona en andere aandoeningen. ‘Group’ Maluwa was de leider van de groep dorpen in het gebied Maluwa, waar ons trainingscentrum is gevestigd.

Gvh Maluwa was enthousiast over Foundations for Farming vanaf de eerste dag zeven jaar geleden dat hij met de methode kennis maakte. Hij hield er ook echt van om op zijn land bezig te zijn, ondanks dat hij als Gvh een drukbezet man was. Hij werkte zo nauwgezet dat zijn velden er vaak zelfs beter bijstonden dan de demonstratievelden bij het trainingscentrum. Maar Maluwa was ook echt een leider, die zijn dorpelingen meenam in noodzakelijke veranderingen.

Maluwa heeft destijds ook het stuk grond beschikbaar gesteld waar nu het FfF trainingscentrum is. En nadat hij de discipelschapstraining had gevolgd van het Crown Stewardship Center in Blantyre, is hij een van de FfF-trainers geworden. Zo was hij een van de mensen met wie Johannes en Marieke Bos het nauwst mee hebben samengewerkt.

Maar de grootste verandering die Maluwa heeft doorgemaakt in de laatste jaren van zijn leven was dat hij zijn identiteit als rentmeester over een deel van Gods schepping heeft leren kennen. En dat maakte een groot verschil voor hoe hij in het leven stond. Gevraagd naar de impact van de FfF trainingen was zijn antwoord: ‘Als er vroeger blanke mensen in ons dorp kwamen, dachten we alleen aan onszelf en hoe we geld van ze konden krijgen. We zijn daar nu vrij van. We weten dat we voor onszelf kunnen zorgen.’

We zijn Jezus dankbaar voor wie Gvh Maluwa was en hoe hij een getuige was van de hoop die Jezus geeft. We bidden voor zijn nabestaanden en de bevolking van de Maluwa dorpen.

 

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *