Het trainingsgebouw vordert gestaag

Posted on: March 3, 2021 Posted by: FfF NL Comments: 0

Het trainingsgebouw vordert gestaag

In de afgelopen weken is er door het team van Fatherheart Farming in Oeganda hard gewerkt aan het bouwen van een gebouw om trainingen te kunnen geven.

Het team heeft zelf de fundering uitgegraven en binnen enkele weken stonden de muren. Ze zijn nu bezig met het afronden van het dak. Ook de ramen en deuren komen er nog in.

Het gebouw heeft als doel om ongeveer 40 mensen binnen les te kunnen geven waarbij gebruik gemaakt kan worden van een schoolbord en lesmateriaal.

 

Zeker in het droge seizoen is het ook prettig om uit de zon te zitten als er lessen zijn. Daarnaast wordt er een bibliotheek ingericht in het gebouw. Mensen die op de demotuin komen of les krijgen kunnen in de bibliotheek zelf informatie zoeken over de teelt van groenten en fruit. Verder is er een ruimte in het gebouw om zaden op te slaan. Zaden hebben een ruimte nodig die koel, donker en droog is zodat de kiem kracht behouden blijft. Het team is al druk bezig om zelf zaden te winnen van de demotuin zodat ze niet afhankelijk blijven van kwalitatief goede zaden van buitenaf.

We zijn dankbaar dat het team in Oeganda zo voortvarend aan het werk is en zelf er de schouders onder zet om stappen te zetten in het onafhankelijk zorgen voor de voedselvoorziening van de community. Mooi om te zien dat ze zo Gods goedheid en overvloed mogen ervaren!

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *