Training Epïmatop toch van start

Posted on: February 6, 2021 Posted by: FfF NL Comments: 0

Training Epïmatop toch van start

In 2020 hebben gezocht naar mogelijkheden om toch van start te gaan in Suriname. Steeds strooide Covid roet in het eten. We zijn blij dat er nu toch een digitale start gemaakt is!! In de landbouw zijn we afhankelijk van seizoenen. In Suriname zijn er twee regenseizoen. Voor de start van het grote regenseizoen moeten de kostgrondjes klaar zijn. De regen kwam dit jaar vroeg. Slash and burn, de traditionele methode, was niet meer mogelijk. Van de nood een deugd makend zagen we dat als een mogelijkheid. Onder andere was taal een uitdaging. Met behulp van de Frans sprekende trainers uit Canada is een training via Zoom gestart.

De Wayana kwamen naar Paramaribo en de theorie van onze methode konden we goed doorgeven. Inmiddels zijn de ICT voorzieningen in Kawemhakan zo aangepast dat we middels video verbinding de voortgang kunnen monitoren en de praktische training verder kunnen doen. We zien uit naar de mogelijkheid om dat in persoon te kunnen gaan doen. Landbouw kennis overdragen gaat het beste als je samen opwerkt en met de ander in de dezelfde grond staat om de kneepjes van het vak over te dragen waardoor het nog meer een succes zal zijn

 

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *