Voedselhulp in combinatie met tuin in Oeganda

Posted on: July 30, 2020 Posted by: FfF NL Comments: 1

Voedselhulp in combinatie met tuin in Oeganda

Een tuin in aanleg

Met hulp van EO Metterdaad hebben we in Oeganda een speciale actie opgezet. Het doel van deze actie is om mensen die vanwege de lockdown in verband met Corona geen eten hebben structureel te helpen. We doen dit door voor 6 weken voedselhulp te geven aan gezinnen.

Dat is iets wat we normaal gesproken niet doen omdat we ons richten op duurzame, structurele verbetering – daarom leggen we gelijktijdig een speciale tuin aan, een zogenaamde ‘100-fold garden’. Dit is een concept dat ontwikkeld is door Foundations for Farming en vernoemd naar de gelijkenis van de zaaier in Mattheüs 13. Het is een tuin van 2 bij 2 meter waar o.a. onderin een waterreservoir zit zodat de planten altijd voldoende water hebben. Dit zorgt ervoor dat de mensen in Oeganda ook in het droge seizoen door kunnen gaan met groente verbouwen. Door tijdelijk voedselhulp te geven en parallel een tuin aan te leggen, zorgen we ervoor dat deze gezinnen niet afhankelijk blijven van voedselhulp maar juist iets van de overvloed kunnen ervaren die God geeft in de schepping.

De actie wordt uitgevoerd door een team onder leiding van Abel Rukundu samen met Jonathan Musota. De gezinnen die geholpen worden wonen in zuid west Oeganda. Inmiddels heeft het team al enkele tientallen tuinen aangelegd.

Wilt u meehelpen? Dat kunnen we goed gebruiken om bij meer gezinnen tuinen aan te leggen. Maak uw gift over onder vermelding van ‘Corona in Oeganda’.

Een ‘100-fold garden’ geeft hoop!

1 people reacted on this

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *