Duurzame landbouw in Noord Ghana

Posted on: January 17, 2024 Posted by: FfF NL Comments: 0

Duurzame landbouw in Noord Ghana

Gaspar en Dorien Asampana passen Foundations for Farming toe in Noord Ghana. Zij doen dat via hun stichting Bread of Life Ghana https://breadoflifeghana.com/ Na een training in Zimbabwe hebben zij vorig seizoen 5 boeren getraind en zijn zelf een demonstratie veld begonnen. De reactie daarop was zo positief dat zich nu 300 boeren aangemeld hebben voor een volledige Foundations for Farming training. Deze maand waren Gaspar en Dorien in Nederland om te vertellen over hun ervaringen tijdens de Inspiratiedag Duurzame Landbouw in Breukelen. René Braakman, bestuurslid van Foundations for Farming Nederland, vulde dat verhaal aan met zijn ervaringen uit Nederland en Oeganda.

 

Voor en na de presentatie was er heel veel te doen, zien en proeven. René en zijn vrouw Karine inspireerden deelnemers om

aan de slag te gaan met duurzaamheid in hun eigen tuin of op hun balkon en leerden geïnteresseerden om een mini moeskuip te maken.

Op de site  staat de  beschrijving van een wat grotere versie  https://foundationsforfarming.nl/moeskuip/

 

Na de landbouw methode  presentatie was er volop de tijd om te zien hoe fufu gemaakt wordt, te proeven van eten bereid op de Ghanese wijze en allerlei ander materiaal te zien.  Er werd Ghanese fufu gestampt en live Afrikaanse gospel gespeeld.

 

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *