Epimatop krijgt voet aan de grond

Posted on: October 27, 2021 Posted by: FfF NL Comments: 0

Epimatop krijgt voet aan de grond

De grond verbeteren waardoor de oogst beter wordt en mensen grond onder de voeten geven waardoor het zelfbeeld veranderd. Men krijgt eigenwaarde. Leven zoals God het bedoeld heeft. Één van de doelstellingen van Foudations for Farming.

Na een lange periode waar COVID ons belemmerde om door te pakken gaat het nu sinds een paar maanden de goede kant op. Het Surinaamse deel van de stuurgroep kon, vanwege andere redenen, wel naar Europa komen. De granman van Kawemhakan was er ook bij. Fijn om hem ook te ontmoeten. Altijd stimulerend om elkaar te spreken. Buitenlandse trainers konden niet naar Suriname komen. Dankzij de IT mogelijkheden is het toch gelukt. Lokaal wordt/is er een trainer opgeleid.

In de afgelopen maanden is voortvarend aan de slag gegaan met compost maken. Er zijn met succes kleine demonstratievelden aangelegd. Visualiseren werkt aanstekelijk en motiverend.

plantgaten maken

Vanwege de  lang aanhoudende regentijd was het niet mogelijk om de gebruikelijke slash and burn techniek , een stuk bos platbranden,  nog toe te passen voor het plantseizoen. Voor ons een voordeel om te laten zien het ook anders kan. Het succes mag er zijn.  De groei van de gewassen, meestal cassave, is beter dan men verwacht en er was minder reistijd naar de kostgronden. Dichter bij het dorp en veiliger.

Medio oktober is dhr Brunswijk, vicepresident van Suriname, op bezoek geweest in Kawemhakan. De binnenlanden van Suriname komen steeds prominenter in beeld. Iets waar we dankbaar voor zijn

 

bezoek vicepresident aan het project

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *