Drukke trainingsmaanden in Maluwa

Posted on: October 6, 2021 Posted by: Michiel Rozema Comments: 0

Drukke trainingsmaanden in Maluwa

De afgelopen maanden was het een komen en gaan in het trainingscentrum in Maluwa. Nadat de restricties vanwege de Covid pandemie waren opgeheven, is het team hard aan de slag gegaan om groepen boeren te trainen uit verschillende dorpen in de omgeving.

In Maluwa maken we gebruik van een tweejarig opleidingsprogramma, waarin mensen meerdere keren in Maluwa getraind worden in verschillende onderwerpen. Twee groepen hebben dit seizoen hun tweede jaar afgerond; de groep uit Nkhudzi Bay aan het Malawimeer (op flinke afstand van Maluwa) en de groep uit Tung’ande / Chingali dicht bij Zomba.

De “Namitembo farmers club” uit Tung’ande of Chilenga. Met Shawa (rechts) en Stenas (links).
De groep uit Nkhudzi Bay, aangevuld met enkele andere deelnemers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar liefst vier groepen zijn gestart in het eerste jaar: een groep mensen uit Maluwa village zelf, een groep uit Mulenga village, een groep afkomstig van de Namikango community church, en een groep die is samengesteld uit mensen uit verschillende dorpen. Van april tot augustus is bijna wekelijks een training gegeven. Een flinke klus voor Shawa die, na het overlijden van chief Maluwa, de enige trainer is. Ook Midess, die het centrum coördineert, had haar handen vol aan het drukke programma. Gelukkig werden beiden ondersteund door Patrick, ‘uitgeleend’ door de Crown Stewardship School in Blantyre, en door Stenas die beheerder van het centrum is.

 

We zijn God dankbaar voor zoveel mensen die willen veranderen en die Jezus’ naam groot maken door hun plek in te nemen als rentmeester van een stukje van Zijn schepping!

Maluwa village
Mulenga village
Namikango Community Church
De “Combi-groep”

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *