De oogst is gestart in Oeganda

Posted on: October 27, 2021 Posted by: Rene Braakman Comments: 0

De oogst is gestart in Oeganda

 

Bij de start van het regenseizoen zijn er op de demotuin weer verschillende gewassen gezaaid en gepland. Het regenseizoen wat weken later dit jaar dan normaalgeproken. Toch hebben de gewassen het goed gedaan en is er deze week voor het eerste geoogst.

Tomaten, ananas, bananen, kousenband bonen, okra, Mostertblad, rammenas, mizuna (soort spinazie/sla) en kool. Prachtig om alle diversiteit te zien en hoe goed het groeit. Er zijn natuurlijk ook problemen met sommige gewassen zoals schimmel in de tomaten en slecht opkomende uien. Het team leert elk seizoen weer nieuwe dingen bij. We zijn dankbaar voor de oogst.

 

 

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *