Een nieuw bestuurslid: welkom René Braakman

Posted on: April 1, 2020 Posted by: FfF NL Comments: 0

Een nieuw bestuurslid: welkom René Braakman

Onlangs is het bestuur van Stichting Foundations for Farming Nederland uitgebreid met René Braakman. Hierbij stelt hij zich voor:

“Samen met mijn vrouw Karine woon ik al 23 jaar in Best en we hebben 3 dochters. Ik heb een HBO-opleiding gedaan in akker- en tuinbouw.  Ik ben op dit moment programmamanager bij een IT-bedrijf dat software-oplossingen ontwikkelt voor Agro en Food bedrijven. Ik heb ervaring opgedaan in de Agro, Food en Retail. Eén van mijn passies is mijn groente- en fruittuin.

Twee jaar geleden ben ik samen met mijn vrouw naar Oeganda geweest om daar een vriendin te bezoeken. Zij had ons uitgenodigd om meer te vertellen over het telen van groenten. Ik heb daar toen ruim 3 weken lang trainingen gegeven op basis van de methode van Foundations for Farming. Omdat ik het jaar daarna niet naar Oeganda toe kon gaan, hebben we daar een team opgericht voor het geven van trainingen. Dit team heeft een demotuin aangelegd en heeft inmiddels al veel mensen getraind.

Afgelopen november ben ik terug geweest en heb ik met dankbaarheid mogen zien wat dit voor de betrokken gezinnen heeft veranderd. Ze hebben nu voldoende te eten en kunnen hun kinderen naar school sturen. Om het werk uit te kunnen bouwen, wilden we in Nederland een stichting oprichten. In die periode kwamen we met Foundations for Farming Nederland in contact. Gezien de wederzijdse herkenning en klik hebben we besloten om onder de vlag van Foundations for Farming Nederland door te gaan in Oeganda. Ik lever graag samen met jullie een bijdrage aan het veranderen van de harten van mensen en het leren gebruiken van de overvloed van onze Schepper.”

Als zittend bestuur zijn we dankbaar dat we met René een nieuw bestuurslid hebben met hart voor de armen en met gedegen landbouwexpertise. En zoals uit bovenstaande blijkt, wordt de stichting ook verantwoordelijk voor een Foundations for Farming initiatief in Oeganda. We zijn blij dat God ons de mogelijkheid geeft om ook daar op een duurzame manier de armen te helpen.

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *