Epïmatop project in Suriname van start

Posted on: March 4, 2020 Posted by: FfF NL Comments: 1

Epïmatop project in Suriname van start

Na een voorbereidingstijd van een jaar is in november het project Epïmatop officieel van start gegaan. Dit project heeft als doel om de Wayana indianen, die in het zuidoosten van Suriname wonen, te helpen via Foundations for Farming.

De voorbereiding van het project bestond naast het maken van plannen en afstemmen met de Wayana, vertegenwoordigd door stichting Mulokot Kawenhakan, uit het zoeken naar fondsen voor de uitvoering van het project. Na een strenge selectie hebben we voor een groot deel van het project financiering ontvangen uit fondsen die door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken ter beschikking worden gesteld in het kader van de ‘Twinningfaciliteit Suriname Nederland’. De twinningfaciliteit is bedoeld om ontwikkeling in Suriname te bevorderen via samenwerking tussen Nederlandse en Surinaamse organisaties. In dit geval Stichting Foundations for Farming Nederland en Stichting Mulokot.

In de eerste fase van het project wordt door medewerkers van de Universiteit van Suriname onderzoek gedaan naar onder meer de bodemgesteldheid in het gebied rond het dorp Kawemhakan, een van de dorpen van de Wayana. Dit is nodig om te kunnen bepalen welke gewassen kunnen groeien en hoe we de principes van Foundations for Farming precies passend kunnen maken op de situatie in het Surinaamse regenwoud. Zie de video voor een impressie.

Als volgende stap reist Jon Dam naar Suriname voor de officiële kick-off van het project en introductie van Foundations for Farming. In april worden de eerste FfF-trainingen gegeven door trainers van onze zusterorganisatie FfF Canada.

1 people reacted on this

  1. I Serge, am really excited with teamate Jako for the opportunity to go meet and work with our southern Wayana & Tiriyó neighbors by the Amazon area. Working alonside FfF Netherland to assist in sustainable agriculture in Suriname is one fine exemple of unity for the common good; reaching out to the needy, loving in action as Christ loved me and you. For anyone interested in supporting through prayers, know that intercession will be more than welcomed!
    For the Canada Foundations for Farming team,
    Serge Lauzon

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *