SAMEN aan de SLAG in MALUWA!

Posted on: July 16, 2019 Posted by: FfF NL Comments: 0

SAMEN aan de SLAG in MALUWA!

Onder deze naam zal een jongerengroep uit Houten (“CrossPoint goes Malawi) in de periode van 22 juli tot 6 augustus een diaconale reis maken naar Malawi. Ze gaan aan de slag in Maluwa, ten oosten van Zomba, waar dit voorjaar het nieuwe trainingscentrum is geopend.

Mede onder begeleiding van Johannes en Marieke Bos zullen de jongeren twee weken een cultuurduik ondergaan maar vooral leren wat “dienen” in Afrika betekent. Er zal gewerkt worden aan een goede relatie tussen de heel verschillende culturen, de Afrikaanse (‘wij hebben de tijd’) en de Westerse (‘wij hebben de klok’). Met behulp van bijvoorbeeld sport en spel kunnen tieners en jongeren aan zichzelf en aan hun zelfvertrouwen werken. Er komt een sportwedstijd voor de jeugd, maar ook bijbelstudie en drama. Hopelijk werkt dit positief door op ouders en ouderen.

Ook zullen de jongeren kennismaken met de principes van Foundations for Farming. De handen worden uit de mouwen gestoken want er zal meegeholpen gaan worden op de demonstratievelden.  En samen met de businessgroepen zullen etenswaren en gebruiksvoorwerpen worden gemaakt. Verder staat op de planning: meehelpen met de bouw van een ‘caretakers’ huis voor de bewaker van het trainingscentrum, het opzetten van een boomkwekerij, meehelpen aan de installatie van solar voor licht op het trainingscentrum en inrichten van de keuken van het trainingscentrum. Buiten het trainingscentrum wordt geïnvesteerd in lokale huizen door het maken van brandstof-besparende kookplaatsen.

Dit alles kost natuurlijk geld. De reis hebben de jongeren zelf bij elkaar gespaard, deels met allerlei gezamenlijke acties zoals oliebollen verkoop, de nieuwsjaarduik en schoonmaakacties. Vanaf eind vorig jaar hebben de jongeren dus met veel enthousiasme hard gewerkt om deze reis financieel rond te krijgen. Ook hebben enkele fondsen een financiële bijdrage willen leveren.

Naast een actief programma zal er ook tijd voor ontspanning zijn en om kennis te maken met de omgeving en de prachtige natuur. We vertrouwen op een geslaagde diaconale reis die in veel opzichten leerzaam zal zijn, voor zowel de Malawiaanse jongeren als de Houtense jongeren. Meer informatie over deze reis, de deelnemers en alle voorbereidingsacties is te vinden op de Facebook-pagina CrossPoint goes Malawi en via Instagram-account: https://www.instagram.com/crosspoint_goes_malawi/

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *