Vordering bouwproject en opening van het trainingscentrum op 2 maart 2019

Posted on: December 4, 2018 Posted by: FfF NL Comments: 1

Vordering bouwproject en opening van het trainingscentrum op 2 maart 2019

Ook al ligt er nog veel werk, we hopen op 2 maart 2019 het trainingscentrum te kunnen openen. We weten dat het God’s werk is. Voordat we begonnen was er nog geen geld voor de bouw, hadden we nog geen bouwvakkers en waren er nog geen bouwmaterialen. Nu, bijna drie jaar verder, komt het einde van de bouw in zicht, schrijven Johannes en Marieke Bos vanuit Malawi. De bouw van het trainingscentrum is gestart begin 2016 en zit nu in de afrondingsfase. Bij de demonstratievelden waarvan al volop gebruik wordt gemaakt, zijn de afgelopen jaren een klaslokaal, eco-toiletten en een gebouw met een keuken en een opslagruimte (maisbank) gebouwd. Op het trainingscentrum kunnen in de loop van volgend jaar dan ook meerdaagse landbouwtrainingen worden gegeven volgens de Foundations for Farming methode. De cursisten uit verder weggelegen dorpen en gebieden kunnen dan op het trainingscentrum overnachten.

 

Over de afgelopen bouwperiode en over het bouwproces schrijft Johannes verder:

De bouw van de slaapzalen gaat goed en voorspoedig. Één slaapzaal is voor de vrouwen en de andere slaapzaal is voor de mannen. De afmetingen zijn dezelfde als de andere gebouwen die al eerder zijn gebouwd.

Voor wat betreft de slaapzalen is een detail dat we een muurtje hebben geplaatst achter de deur zodat er een soort halletje ontstaat. Als de deur open gaat kan men vanaf buiten niet zomaar naar binnen in de slaapzaal kijken.

We zijn dit jaar op tijd begonnen met de bouw van de slaapzalen en daarom was ook het dak ruim voor de regentijd af. We zijn nu bezig met de afwerking van de gebouwen, wat toch wel weer een hoop werk is. En hier wordt alles met de hand gedaan. Het cement wordt met de hand gemixt maar ook het houtwerk is grotendeels handwerk. Ik heb veel waardering voor de werkers. Ze hebben zich steeds volledig ingezet op de bouwlocatie. Het is ook erg mooi om te zien hoe ze zich zelf hebben ontwikkeld en dat ze veel hebben geleerd tijdens de bouw. En vooral hoe belangrijk het is om samen te werken en samen te leren. Het resultaat mag er dan ook zijn. Op 2 maart 2019 willen we het trainingscentrum officieel gaan openen en onze dank naar God uitspreken. En Hem bidden voor een zegen op de levens van alle mensen die hierbij betrokken zijn en voor de mensen die hier nog mogen gaan komen. Aan God alle dank en eer!

Voor meer informatie en foto’s over het verloop van de bouw afgelopen jaren, zie op deze website onder : Trainingscentrum verslag 2017

1 people reacted on this

  1. Mooi mensen! Fijn dat er een (voorlopig) einde kan komen aan dit bouwproject in Maluwa. Ook met dank aan de vele donateurs, fondsen en kerk(mensen) te Houten!
    En eind juli / begin augustus hoopt een groep jongeren uit Houten gebruik te maken van de beide nieuwe slaapzalen. Zij zullen daar ‘zo de Here wil’ bijna twee weken bivakkeren. Crosspoint goes Malawi: https://www.facebook.com/search/top/?q=crosspoint%20goes%20malawi&epa=SEARCH_BOX.
    Deo Volente hopen wij er op 2 maart bij te zijn!

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *