Opening Maluwa trainingscentrum

Posted on: April 24, 2019 Posted by: FfF NL Comments: 0

Opening Maluwa trainingscentrum

Na drie jaar bouwen kon het Foundations for Farming trainingscentrum in Maluwa op 2 maart officieel geopend worden. Het was een feestelijke dag met veel belangstellenden, zowel uit Maluwa als uit omringende dorpen. En zonder eten geen feest: er zijn meer dan 450 borden eten uitgedeeld!

Er was vooraf nog veel werk verzet, natuurlijk om het centrum op tijd klaar te hebben voor de opening, maar ook om eten klaar te maken en tenten, stoelen en ander materiaal te regelen. Uiteindelijk is dat allemaal goed gegaan en de stemming zat er dan ook goed in. Bijzonder was ook dat het middenin de regentijd toch anderhalve week droog is gebleven, waardoor de wegen naar Maluwa begaanbaar waren voor alle bezoekers.

De nieuwe trainers
Het trainingscentrum vanuit de lucht. De bloem bloeit!

De opening zelf is verricht door bisschop Geoffrey Matoga, voorzitter van Crown Malawi waar ons project Maluwa Ministries formeel onder valt. De dag werd geopend door Johannes Bos, en verder waren er toespraken van onder meer professor Silas Ncozana, die al vanaf het begin bij Maluwa Ministries is betrokken, en van Group Village Head Maluwa, die het initiatief voor het trainingscentrum genomen heeft. Vanuit Foundations for Farming Nederland was Michiel Rozema aanwezig, die namens de organisatie gelukwensen heeft overgebracht aan de bevolking van Maluwa. In alle bijdragen stond dankbaarheid aan God centraal. Aan Hem alle eer!

De eerste trainingen in het centrum zijn al gepland en zullen worden verzorgd door Chief Maluwa en James Shawa, die beiden een intensief train-the-trainer traject hebben doorlopen.

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *