FFF trainingscentrum bij Mzuzu

Posted on: July 23, 2018 Posted by: FfF NL Comments: 0

FFF trainingscentrum bij Mzuzu

Foundations for Farming Mzuzu werkt vanuit een kleine boerderij, Rose Fall. Veel boeren zijn hier getraind in FFF, maar de boerderij heeft een aantal nadelen: er is te weinig ruimte voor goede demonstratievelden en er ontbreekt overnachtingsmogelijkheid voor deelnemers uit dorpen op wat grotere afstand.
Via Crown Financial Ministries, dat ook het beheer voert over het Maluwa Ministries project in Maluwa, is de mogelijkheid ontstaan om een stuk land van bijna 10 hectare aan te schaffen om de trainingscapaciteit uit te breiden. Het land bestaat voor een groot deel uit bos, maar er staan enkele bruikbare gebouwen op en er is genoeg open ruimte om demonstratievelden aan te leggen. Er zal een beheerder worden aangesteld om de leiding over het landgoed te voeren: Tiyesi, een jonge boer die enkele jaren geleden de train-the-trainer opleiding heeft gevolgd en al veel dorpsgenoten in FFF heeft getraind.
Met dit centrum ontstaan nieuwe mogelijkheden om meer Malawianen duurzaam uit de armoede te helpen, en ze te laten zien dat het kennen van Jezus op alle gebieden van het leven goed doet. Voor de ontwikkeling van het centrum zijn nog een aantal investeringen nodig, zoals beveiliging van het terrein, onderhoud aan de gebouwen, aanschaf van gereedschappen en materiaal, en salarissen van medewerkers. Het gaat voor Nederlandse begrippen om een klein bedrag van zo’n 4000 euro. Helpt u mee? Maak uw gift over aan FFF Nederland, onder vermelding van “Mzuzu”.

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *