Business groepen

Posted on: December 18, 2017 Posted by: FfF NL Comments: 0

Business groepen

Het gaat goed met de business groepen binnen het project Maluwa Ministries. Zo’n 3 jaar geleden is deze groep van vrouwen begonnen als naai- en kookgroep. De vrouwen komen van het platteland en sommige lopen meer dan 5 km om naar het programma te komen. Het programma start met een bijbelstudie. Daarna wordt er gewerkt. Het doel is om nu vooral te werken aan producten met een gelijkblijvende hoge kwaliteit. Een tijdelijke vrijwilliger uit Amerika (genaamd Sydni) heeft de afgelopen maanden geholpen met het professionaliseren van de business groepen. Ook om deze groepen meer eigen verantwoordelijkheid te geven. En deze aanpakt werpt zijn vruchten af.

Er loopt een aanvraag voor registratie bij ‘One Village One Product Programme’ (OVOP). Dit overheidsprogramma voor economische ontwikkeling binnen Malawi biedt hulp om producten te produceren die dan (officieel) op markt mogen worden gebracht. Met de OVOP goedkeuring kunnen producten dan zelfs geëxporteerd worden! Het zou dus een hele mooie stap zijn, en voor de business groepen heel gunstig uitpakken, dat deze OVOP goedkeuring komt.

De naaigroep kan haar gemaakte knuffelbeesten en dieren (gemaakt van katoenen stoffen) verkopen in La Carverna.  Dit restaurantje met souvenirwinkel in Blantyre is gevestigd in het oudste gebouw van Malawi. Deze groep heeft al in één maand haar hele voorraad verkocht. De kookgroep wil hier graag ook haar producten met OVOP goedkeuring gaan verkopen.

De OVOP heeft inmiddels een voorraad glazen jam potjes kunnen leveren waardoor het mogelijk gaat worden om de beste jam met puur fruit(*) van Malawi te kunnen gaan verkopen! 

We mogen erop vertrouwen dat de business groepen deze belangrijke OVOP goedkeuring daadwerkelijk mogen gaan ontvangen.

(*) alleen suiker en citroen worden als conserveringsmiddel toegevoegd.

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *