Trainingscentrum Maluwa

Posted on: October 2, 2016 Posted by: FfF NL Comments: 0

Trainingscentrum Maluwa

classroomDe effecten van FfF zijn zo positief dat Group Chief Maluwa een stuk grond geschonken heeft aan Maluwa Ministries, om een trainingscentrum met demonstratievelden te kunnen opzetten. We willen dit gebruiken om veel meer boeren in het Maluwa gebied te trainen en te begeleiden. Maar ook helpt een trainingscentrum om boeren uit andere gebieden en andere organisaties (zoals NGO’s die in Malawi actief zijn) te trainen in het toepassen van FfF.

 

classroom-1

In het trainingscentrum wordt het namelijk mogelijk om te overnachten, zodat mensen van grotere afstand meerdere dagen kunnen blijven voor de trainingen.

Deelnemers aan de trainingen kunnen op de demonstratievelden in de praktijk zien wat er mogelijk is met lokale middelen en de hoge standaard van werken die door FfF wordt geleerd.Het trainingscentrum gaat bestaan uit een klaslokaal, een keuken (zowel voor het bereiden van maaltijden tijdens de trainingen als voor de productie van vruchtensappen, jam e.d.), twee slaapruimtes en opslagruimte.

eco-toilet-3Er worden ecotoiletten gerealiseerd, die (na een ruime wachttijd) goed bruikbare mest opleveren voor de velden. Op de velden is ruimte voor demonstratieplots voor mais en soja, kleinschalige gewassen zoals zonnebloemen, cassave, gierst en erwten, een boomkwekerij, Moringa- en fruitbomen die een bron van vitamines zijn, en kruiden. Ook zullen er kippen worden gehouden en compost worden gemaakt. Een beheerdershuisje maakt het trainingscentrum compleet.

Vanaf de start van Maluwa Ministries is er veel nadruk gelegd op eigen initiatief en eigenaarschap. Alleen zo is er lokale betrokkenheid en kan het project voor langere termijn duurzaam zijn. Daarom zullen de mensen uit Maluwa voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het trainingscentrum. Zij zullen vanaf het begin begeleid worden door mensen met ervaring in FfF. De lokale bevolking speelt tijdens de bouw van het trainingscentrum een belangrijke rol, zoals het leveren van bouwstoffen (zand en grond) en het assisteren bij de bouwactiviteiten.

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *