Vrijwilliger gezocht: coördinatie bouw trainingscentrum

Posted on: October 31, 2016 Posted by: FfF NL Comments: 1

Vrijwilliger gezocht: coördinatie bouw trainingscentrum

Foundations for Farming Nederland zoekt een bouwcoördinator voor een periode van drie maanden, op vrijwillige basis, voor de ontwikkeling van een trainingscentrum in Malawi.

Maluwa Ministries werkt, onder verantwoordelijkheid van Foundations for Farming Nederland, aan de implementatie van Foundations for Farming (FfF) in Malawi, regio Zomba. Sinds drie jaar wordt gewerkt in het Maluwa-gebied waar inmiddels zo’n 80 kleinschalige boeren FfF toepassen. In totaal telt Maluwa zo’n 1200 huishoudens die van landbouw afhankelijk zijn. De leider van het gebied, group village head Maluwa, heeft de positieve effecten van FfF gezien en draagt graag bij aan de verdere verspreiding van FfF. Hij heeft daarom een stuk land geschonken om hier demonstratievelden en een trainingscentrum te vestigen. Voor de ontwikkeling van het trainingscentrum werft Foundations for Farming Nederland fondsen, daarnaast is al een ontwerp voor het centrum gemaakt.

De bouw van het centrum zal in fasen plaatsvinden, deels vanuit financieel oogpunt en deels omdat in de regentijd alle aandacht naar landbouw gaat. Er zal gebruik worden gemaakt van ecologische bouwmaterialen en technieken die zoveel mogelijk lokaal beschikbaar zijn. Voor de start van de bouw zoeken we een bouwcoördinator voor de aansturing en begeleiding van de mensen in Maluwa die bij de bouw zullen meehelpen.

 • Periode: twee tot drie maanden in de zomer van 2017
 • We zoeken iemand met achtergrond en ervaring in de bouw
 • Leeftijd vanaf 25 jaar
 • Actief christen
 • Voor echtparen is het mogelijk om samen te komen: naast de bouw ligt er genoeg ander werk
 • Vanwege de culturele context zoeken we iemand die niet rookt of drinkt

 

Het doel van deze taak is niet alleen de bouw zelf, maar ook om de bouwactiviteiten te gebruiken als middel ten behoeve van de geestelijke, sociale en economische ontwikkeling van de bevolking. Hiertoe worden dezelfde managementprincipes toegepast als in FfF: op tijd werken, volgens een hoge standaard, zonder verspilling en met vreugde. De bouwcoördinator zal door zijn manier van werken en aansturen, maar ook door zijn optreden in het algemeen een voorbeeld zijn. Hij zal daarom ook deelnemen en leidinggeven aan bijbelstudies en karaktervormende bijeenkomsten.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Foundations for Farming Nederland, via info@foundationsforfarming.nl.

1 people reacted on this

 1. Het is voor het komende jaar, 2017…

  We zien er naar uit om u wat van Malawi te laten zien, onze ervaringen te delen en samen te werken aan de verdere ontwikkeling van het trainingscentrum. Er is veel werk en we zijn blij als er iemand wil meewerken op bouw gebied zodat we meer tijd hebben om mensen te trainen, te bemoedigen en samen met hun de trainingsplannen uit te werken.

  Kom en help ons dienen in Gods grote wereld!

  Johannes Bos

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *