Sinds 2016 wordt in Maluwa gewerkt aan een trainingscentrum voor Foundations for Farming. Dit project, met de naam Bloei in Malawi, heeft als doel om veel meer mensen te kunnen bereiken met Foundations for Farming: in het Maluwa-gebied, maar ook uit omliggende dorpen. Het centrum is voorzien van keukens en slaapzalen, zodat ook deelnemers van ver weg kunnen worden ontvangen.

Het trainingscentrum is op 2 maart 2019 officieel geopend en in de zomer van 2019 helemaal afgerond, waarna de eerste trainingen gegeven konden worden. In het begin hadden we twee trainers uit Maluwa: GVH Maluwa en James Shawa. Sinds het overlijden van GVH Maluwa geeft James Shawa de trainingen, ondersteund door een team die alle andere zaken regelt.

De bouw van het trainingscentrum is mogelijk gemaakt door veel donateurs, kerken, bedrijven en fondsen. We zijn dankbaar voor deze steun. Bovenal zijn we God dankbaar. We hebben Zijn leiding ervaren in door voorbereiding, financiering en uitvoering van dit project. Bij de ontwikkeling van het centrum zijn de managementprincipes van Foundations for Farming toegepast, en in het hele complex en de demonstratievelden wordt de glorie van God zichtbaar.

 

Er is van het project een verslag gemaakt met alle details van de bouw, de activiteiten, de trainingen en de mensen die erbij betrokken zijn. Lees dit verslag door op de titelpagina hieronder te klikken. Eerdere verslagen over de jaren 2016 en 2017 zijn ook nog beschikbaar.