Terugblik dankdienst voor 14 jaar aanwezigheid familie Bos in Malawi 

Posted on: December 1, 2021 Posted by: FfF NL Comments: 0

Terugblik dankdienst voor 14 jaar aanwezigheid familie Bos in Malawi 

Op zondagmiddag 21 november was er een speciale dankdienst in de GKV Houten voor het werk dat Johannes en Marieke Bos in Malawi hebben kunnen doen.
Veertien jaar geleden  zijn zij naar Malawi vertrokken, toen was er een uitzenddienst in de GKV Houten. Ze werden eerst uitgezonden onder de vlag van Liebenzell Mission en later onder die van Foundations for Farming Nederland.  De GKV Houten al die jaren betrokken geweest (en blijft  betrokken) bij het Malawi project d.m.v. financieel support en gebeden. In 2019 heeft een groep jongeren vanuit de GKV Houten een diaconale reis gemaakt en in Malawi kennis kunnen maken met de mensen en het Maluwa project (trainingscentrum met demonstratievelden). De jongeren hebben toen o.a. geholpen bij de bouw van een “caretakers” woning en het opzetten van een boomkwekerij.
In de dankdienst hebben we de Heer geprezen, Hem gedankt en hebben Johannes en Marieke verslag gedaan van hun ervaringen in Malawi.
Er was veel om voor te danken. Door giften en collectes konden noodzakelijke dingen worden aangeschaft, zelfs een trainingscentrum worden
gebouwd en veel dorpen worden getraind. God heeft steeds voorzien, ook in oplossingen bij moeilijke situaties.
Eén van de doelstellingen van Foundations for Farming is om de projecten na verloop van tijd door te geven aan de mensen ter plaatse. Na al die jaren trouwe inzet wordt het trainingscentrum Maluwa nu gerund door lokale mensen uit Malawi.
“God voorziet in alles wat er nodig is. Als we nu terugkijken dan zien we heel duidelijk dat wij dit werk niet alleen hebben gedaan. Allereerst zien we dat het Gods werk is en dat wij slechts de instrumenten waren die God heeft gebruikt. Alle eer aan Hem” (*) 
 
(*)Zie het eerder interview met Johannes en Marieke op onze website : https://foundationsforfarming.nl/2021/06/familie-bos-terug-in-nederland/
Wilt u deze dankdienst terugzien?
Klik dan op de volgende link:  https://www.youtube.com/watch?v=zDTLIDR1Xg8

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *