Een nieuwe tijd voor Maluwa Ministries

Posted on: October 21, 2020 Posted by: FfF NL Comments: 0

Een nieuwe tijd voor Maluwa Ministries

Door de coronacrisis is het enige tijd nodig geweest om de trainingen vanuit Maluwa stil te leggen. Er was geen lockdown in Malawi, maar de scholen werden gesloten waardoor we in Maluwa ook geen trainingen konden houden. Er zijn wel lessen gegeven in de dorpen, onder een boom of in de kerk. Maar toen het kouder werd (in wat voor ons de zomer is) verspreidde het virus zich meer en hebben we een pauze ingelast tot eind augustus.

De groepen die het tweejarige opleidingsprogramma volgen, hebben inmiddels de tweede en derde ronde trainingen achter de rug, waardoor we dit seizoen toch 90% van wat we wilden doen, hebben kunnen doen. Daar zijn we erg dankbaar voor!

De komende tijd gaat er veel veranderen voor Maluwa Ministries, want Johannes en Marieke Bos komen na 14 jaar terug naar Nederland. Ze komen in november voor een paar maanden naar Nederland om te zoeken naar een nieuwe plek en nieuw werk, en zullen in de loop van 2021 definitief terugkeren. We bidden om Gods leiding en voorzienigheid in hun zoektocht.

De terugkeer van de familie Bos betekent gelukkig niet het einde van het werk in Maluwa. We zijn blij dat God voorziet in mensen uit Malawi die het werk kunnen voortzetten, naast de trainers die vanuit het trainingscentrum werken. Vanaf november komt Midess Mwalwimba werken voor Maluwa Ministries. Midess is al een goede vriendin van Johannes en Marieke sinds hun eerste jaar in Malawi, ze heeft al lang het verlangen om missiewerk te doen en begrijpt de FfF-visie. Ze zal parttime worden geholpen door Patrick Chapola, die al betrokken is bij het Crown Stewardship Centre, onze collega’s in Blantyre.

De overdracht van Maluwa Ministries aan Midess en Patrick past heel mooi in onze visie om de mensen in te zetten die God lokaal beschikbaar en geschikt maakt. Net zoals veel van de trainingen al gegeven worden door Malawiaanse trainers. Het betekent een nieuw tijdperk voor Maluwa Ministries, en we kijken uit naar de nieuwe mogelijkheden die God gaat geven. Vanuit Nederland blijven we volop betrokken bij Maluwa, en hoewel de samenwerking er anders uit zal gaan zien, zullen we verantwoordelijkheid blijven dragen voor deze missie.

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *