Vorderingen bouw

Posted on: October 10, 2017 Posted by: FfF NL Comments: 1

Vorderingen bouw

Na het voltooien van de bouw van het klaslokaal en de eco-toiletten begin dit jaar, wordt nu hard gewerkt aan de bouw van de opslag ruimte (voor mais) en de keuken (t.b.v. trainingen en productie van jam, sappen e.d.). Het worden 2 gescheiden gebouwen.

Momenteel wordt gewerkt aan de cement laag (vloer) van de opslag ruimte. De fundering van de keuken ligt er al en men zal eerst met de bouw van de keuken verder gaan. Daarna zal de opslag ruimte verder worden afgebouwd. De stenenmachine die gebruikt wordt om de eco-stenen te kunnen persen (handmatig) is geleend van een andere organisatie. Momenteel heeft deze organisatie de stenenmachine zelf nodig. Dit zou wat vertraging m.b.t. de bouw kunnen gaan opleveren. Momenteel zijn er nog voldoende eco-stenen in voorraad om in ieder geval de keuken te kunnen realiseren.

Sydini is de bouwer en hij werkt meestal van maandag tot vrijdag. En daarbij wordt hij geholpen door andere jonge man. Sydini heeft al eerder, samen met Johannes, het klaslokaal en de eco-toiletten gebouwd. Hij heeft inmiddels dus de nodige ervaring opgedaan. Voordeel is tevens dat de nieuwe gebouwen qua constructie bijna gelijk zijn aan het eerder gebouwde klaslokaal. De aanschaf en de aanvoer van de bouwmaterialen wordt door Johannes geregeld. Hij maakt hiervoor dankbaar gebruik van de vorig jaar aangeschafte 2e hands pick-up truck.

Meer informatie over bijvoorbeeld Sydini de bouwer en over het gebruik van de zelf geperste eco-stenen is te vinden op deze website onder “Foundations for Farming in Nederland” à “Jaarverslag 2016”.

1 people reacted on this

  1. Fijn dat het zo gezegend verloopt!
    Wellicht nog foto’s van de afgebouwde panden plaatsen (klaslokaal en eco toiletten)?
    Of een lucht foto…. 🙂

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *