Champs conference, Harare, 8 – 11 maart 2016

Posted on: March 14, 2016 Posted by: FfF NL Comments: 0

Champs conference, Harare, 8 – 11 maart 2016

209We zijn blij dat Michiel Rozema en Koos Koster in de gelegenheid zijn geweest om een reis naar Afrika te maken. Namens Foundations for Farming Nederland hebben ze de Champs conference bijgewoond die door Foundations for Farming in Zimbabwe wordt georganiseerd. FfF is gevestigd op het voormalige hippisch centrum Cloud’s End, genereus beschikbaar gesteld door de eigenaar, waar volop ruimte is om demonstratievelden in te richten, onderzoek te doen en trainingen te geven aan zowel boeren (in spé) als development workers die FfF willen gaan toepassen.

Het doel van de Champs conference is om samen Gods werk te vieren, nieuwe contacten op te doen, en elkaar te bemoedigen bij het werk. En inderdaad waren het vier dagen boordevol met aanbidding, vaak emotionele getuigenissen en diepgaande gesprekken. Het is hartverwarmend om de FfF-familie zo bij elkaar te zien waar iedereen, van rijke Amerikanen en Nederlanders tot mensen die zelfs in Zimbabwe nog tot de onderkant van de samenleving behoren, elkaar herkent als geliefde broers en zussen in Christus.

De week werd gevuld met bijdrages van de leiders van Foundations for Farming, Brian Oldreive en Craig Deall, en diverse andere sprekers. Updates van FfF-werkers uit allerlei landen, waaronder Zambia, Malawi, Zuid Afrika, Cuba en Zimbabwe zelf, gaven een beeld van de ontwikkelingen en uitdagingen. Maar het meest indrukwekkend waren wel de praktijkverhalen van Zimbabwanen die vanwege handicaps, relationele problemen of uitzichtloosheid praktisch geïsoleerd waren van de samenleving en die via FfF weer hoop en zelfrespect hebben gekregen, in hun levensonderhoud kunnen voorzien, en zich geliefd weten als kind van God.

De huidige situatie in Zimbabwe, met een economie die nauwelijks meer iets voorstelt en 85% werkloosheid, en dat vanwege de droogte aan de rand staat van hongersnood, hing als een schaduw over de conferentie heen. Maar de mensen van FfF hebben geleerd om volledig te vertrouwen op God, ook al is er geen geld en zijn de salarissen al twee maanden niet uitbetaald. En het wordt steeds beter zichtbaar dat het toepassen van FfF zorgt voor bestaanszekerheid, ook in moeilijke tijden. Gezamenlijk hebben we gebeden dat in deze situatie de bevolking van Zimbabwe de weg naar Jezus terugvindt.

Natuurlijk steunt Foundations for Farming Nederland van harte de mensen en activiteiten van het internationale ‘hoofdkwartier’. Doet u mee? Wordt donateur of maak uw eenmalige gift over onder vermelding van ‘Zimbabwe’.

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *