Tijdens het Foundations for Farming Symposium in september 2019 hebben we contact opgebouwd met mensen van de stichting Hart voor Malawi. Zij zijn actief in het dorp Nkhudzi Bay, aan de kust van het Malawimeer, en sponsoren het FfF opleidingsprogramma voor dit dorp.

Johannes Bos is in november naar Nkhudzi Bay gegaan om, in samenwerking met de plaatselijke Presbyteriaanse kerk CCAP, een introductie in FfF te geven. Hierbij waren zo’n 100 personen aanwezig. De introductie bestond uit een instructiefilm, een stukje drama en de mogelijkheid om zelf dingen te proberen. De aanwezigen kregen als ‘huiswerk’ mee om de FfF-methodiek op hun eigen land uit te proberen.

In februari is Johannes terug gegaan om te kijken wie dit ook echt heeft gedaan – een goede methode om erachter te komen wie gemotiveerd is om met FfF aan de slag te gaan. 13 enthousiaste boeren zijn geselecteerd voor het volledige trainingsprogramma bij het Maluwa trainingscentrum. Ze zijn er klaar voor en hebben er zin in, en het wachten is nu op het moment dat de corona-restricties worden opgeheven en de lessen kunnen beginnen. Hieronder stellen we de deelnemers voor!

Nkhudzi Bay