Naast groente ook water oogsten in Oeganda 

Posted on: October 9, 2024 Posted by: FfF NL Comments: 0

Naast groente ook water oogsten in Oeganda 

Als Foundations For Farming Nederland hebben we recent samen met Fatherheart Farming een nieuw project afgerond. Het project bestond uit de bouw van een ondergrondse watertank. Het doel van deze wateropslag is om het mogelijk te maken om in het droge seizoen nog steeds gewassen te telen voor het geven van trainingen aan boeren en gezinnen. Vanwege de klimaatverandering wordt het droge seizoen langer waardoor het niet meer mogelijk was om jaarrond gewassen te telen in de demo tuin.  

Het locale team heeft heel hard gewerkt om een ondergrondse wateropslag te bouwen van 50.000 liter. Het water van het dak van het trainingsgebouw wordt opgevangen waarmee de wateropslag in het regenseizoen wordt gevuld. Na de regentijd kan het water dat “geoogst” is dan worden gebruikt voor de teelt van groenten in de demotuin. Naast de ondergrondse watertank zijn er ook nog 2 bovengrondse watertanks van 5.000 liter geplaatst. Er is 1 tank voor de mensen uit het dorp, die kunnen daar gratis water tappen, de andere tank is het water voor de toiletten en douches.  

Bijzonder is dat het team zelf de gedachte had om van wat God geeft in de vorm van water te gaan delen met dorp. Zodoende wordt het hele dorp bereikt met goedheid van God en het hart van de mensen aangeraakt. 

We zijn heel blij dat het project is afgerond net voor de start van de regentijd! Het heeft inmiddels al enkele dagen geregend dus de oogst is begonnen! 

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *